Корисно для тернополян: як довго можна залишати їжу в холодильнику
Після новорічних свят залишається багато різноманітної їжі, якої вистачає на декілька днів. Проте, є й така, що має здатність псуватися дуже швидко.
Існує кілька порад щодо того, скільки часу в холодильнику можна зберігати той чий інший продукт, пише Еспресо.ТВ.
Запечена індичка або курка
Як тільки м'ясо охолоне, його варто акуратно накрити та поставити у холодильник.
Якщо ви полюбляєте куштувати м'ясо теплим, то не варто розігрівати його більш ніж один раз, оскільки це зробить із нього більш привабливе середовище для розмноження бактерій і виділення токсинів.
Щоб уникнути цього, м'ясо варто розігрівати до температури 75 градусів за Цельсієм, при якій ці бактерії гинуть.
Соління і консерви
Вони можуть зберігатись в холодильнику досить довго. Тому що солоні огірки, помідори та консерви готуються з оцтом, який створює кисле середовище, що для бактерій є не привабливим.
Сири
Для збереження та уникнення появи цвілі на сирі його варто зберігати у холодильнику. Якщо ви побачили цвіль – продукту потрібно позбуватися. Проте експерти з безпеки харчових продуктів припускають, що можна безпечно зрізати будь-яку цвіль на твердому сирі. М'які сири, що запліснявіли, обов'язково слід викидати.
Вино і глінтвейн
Якщо залишити вино відкритим, то це призведе до втрати кольору і фруктових ароматів.
Хоча ви помітите зміни в ароматі після першого дня, нефарбовані білі й рожеві вина можна зберігати в холодильнику до тижня. Червоні вина мають тенденцію до більш швидкого окислення і придатні для пиття тільки протягом трьох-п'яти днів після відкриття, якщо вони зберігаються в прохолодному темному місці.
Ігристі вина втрачають своє шипіння через день або два, але кріплені вина, такі як портвейн і херес, можна пити до чотирьох тижнів після відкриття, якщо зберігати в прохолодному місці.
Копчений лосось
Копчений лосось повинен зберігатися в холодильнику і бути з'їденим протягом трьох днів з моменту відкриття. Щоб запобігати висиханню його варто обернути харчовою плівкою. У морозильній камері копчений лосось можна зберігати до трьох місяців в оригінальній упаковці.
Варена шинка та начинки для пирогів
Цілий шматок шинки може зберігатися в холодильнику до п'яти днів, і не більше 3, якщо вона нарізана. Начинку не варто зберігати у холодильнику понад 3 дні, якщо вона містить м'ясо. У випадку з овочами та рисом, термін можна збільшити до 4 днів.
Фото з допису