Віра Олександрович

Як на Тернопільщині роздавали дозволи на користування надрами (фото, відео)

Низку клопотань Державної служби геології та надр розглянули на сесії Тернопільської обласної ради 10 грудня. «Завалили» депутати того дня лише один подібний пункт.

Нагадаємо, «Терен» докладно писав про все, що відбувалося на 4-му засіданні - читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.

БПП
БПП

Варто нагадати, що саме, дійшовши до цих питань, політики у кінці листопада закрили 3-тє засідання. Тож за регламентом вони повинні були розглянути їх першими. До того ж, у залі були присутні заявники, які покидали всі справи вдома, бо вже не вперше мусили їхати в Тернопіль. Втім, обласним депутатам до цього було байдуже.

Зрозумійте, такої черговості розгляду питань вимагає регламент обласної ради, – звернувся до колег голова облради Віктор Овчарук, але із зали почув, що депутати спершу хочуть робити заяви. – Ну, добре… Будемо порушувати…

Коли депутати виголосили усі свої заяви і звернення, то першим підтримали клопотання Державної служби геології та надр України щодо надання ТзОВ «КУБ-8» погодження щодо отримання спеціального дозволу на право користування надрами із метою видобування пісковиків родовища «Застінка», що у Тернопільському районі. Голосувати довелося кілька разів, але кінцевий результат був успішним.

Ще із лютого (!) очікував на рішення проект №1416 – «Про надання акта про надання гірничого відводу приватному підприємству «КРАСКО» (м. Тернопіль) для розробки Оришківського родовища суглинку у Гусятинському районі Тернопільської області. Представника фірми депутати не втішили. Найбільше запитань мав свободівець Михайло Тимошик. Його змусив засумніватися статутний капітал підприємства – 100 грн.

Свободівці
Свободівці

Сесія врешті надала погодження щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Янівської ділянки пісковиків, що у Теребовлянському районі (37 «за»).

Щоправда, «на слово» політики доповідачам не вірили. Представникам фірм дійсно довелося відповісти на запитання. При цьому вони постійно відчували підтримку ініціатора появи більшості питань щодо надр у порядку денному – Володимира Градового.

 Окрім того, депутати дали 39 «за», коли голосували за надання актів про надання гірничого відводу ТзОВ «ДБК БУД Вишнівець» для розробки Вишнівецького родовища суглинку у Збаразькому районі. Запитання доповідачу, звісно ж, ставили, але він зумів усіх переконати. Ще б пак, у Вишнівці, за його словами, вже працюють 50 осіб. Зрештою, цегельний завод у громаді нікому не завадить.

– Шановні депутати, я прошу вас бути уважними, – зауважує Віктор Овчарук, коли бачить, що депутати не готові голосувати «за». – Люди хочуть чесно працювати і платити податки. Треба їх підтримати!

Депутати
Депутати

Клопотання про надання ТзОВ «ЮРСЛАВ» (с. Ренів Зборівського району) погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування вапняків Ренівського родовища, що у Зборівському районі, - також набрало необхідну кількість голосів – 36 «за».

Максимальних 40 «за» отримало питання про надання гірничого відводу фізичній особі-підприємцю Володимиру Ковальському (с. Головчинці Заліщицького району) для розробки Головчинецького родовища піску у Заліщицькому районі.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео