Оксана Бучко

Тернополянка розповіла, як не боятись поїздок в Африку

69504455_2644226348942886_6700373037318930432_n

Тернополянка Марія Карчевич на даний час у Кітале в Кенії навчає дітей в притулку. Про те, як подбати про безпеку під час поїздки в Африку, вона розповідає «Терену».

Труднощі перебування там – це поширені інфекційні захворювання, крадіжки та відсутність звички дотримуватись правил дорожнього руху. І хоч у перші дні у Кенії незвично і непросто, спілкування із потребуючими любові дітьми  все змінює.

1. Хвороби

- У Кенії розповсюджена хвороба – малярія, - каже Марія. - Проте прививки від неї не існує. Тож можливі два варіанти: приймати профілактичні препарати або лікуватись уже тут на місці, якщо захворієш. Для того, аби не захворіти, важливо дотримуватись правил гігієни та безпеки. Наприклад, носити одяг з довгими рукавами; не їсти неперевірену їжу, особливо фрукти, молоко тут теж краще не пити; пити лише бутильовпну воду; спати під спеціальною малярійною сіткою; мити руки дуже і дуже часто, використовувати спеціальні антисептики. До деяких африканських країн впускають лише зі свідоцтвом про щеплення від жовтої лихоманки.

2. Багато крадіжок

- Варто постійно слідкувати за своєю сумкою, - наголошує волонтерка. - Але загалом місцеве населення дуже дружелюбне. Вони вітаються з усіма, подають руку абсолютно незнайомим людям.  Також кенійці дуже працьовиті, фактично з 7-ї ранку вже на ногах.

3. Місцеві традиції та звичаї

- Перебуваючи в африканських країнах слід поважати місцеві традиції та звичаї і дотримуватись законів цих країн. Приміром, не фотографувати людей без їхньої на те згоди. Місцеві жителі вважають, що коли їх фотографують, вони втрачають частину душі, - продовжує дівчина.

4. Правил дорожнього руху практично ніхто не дотримується

- По центральній частині дороги їздять машини, місцеві маршрутки матату, місцеве таксі piki piki та … ходять пішоходи. Тож, у цьому випадку твоя безпека в твоїх руках, - додає Марія.

Фото Марії Карчевич

Вибір читачів за тиждень

Відео