Як тернопільських школярів налаштувати на початок навчання?

2

Перед навчальним роком школярам з Тернопільщини потрібно не лише купити все необхідне для школи, але й налаштуватися на новий ритм. Після літніх канікул вони не завжди охоче повертаються до школи.

Скоро школярі Тернопільщини розпочнуть новий навчальний рік, але їм уже потрібно налаштуватися на новий ритм життя, аби у школі не відчувати себе мляво. Про те, як психологічно підготувати дитину до школи, радить Міністерство охорони здоров’я України.

Починайте готувати дитину до «шкільного» режиму сну та навчання. Робити це потрібно поступово, з невеликих занять вдома, коли дитина перебуває у хорошому настрої. А опісля такого навчання організуйте для малечі активний відпочинок. Запам’ятайте, що такі домашні заняття мають бути для дитини цікавими. Також, ви повинні домовитися про час занять попередньо, щоб це не було несподіванкою.

Крім того, ви можете створити разом з дитиною «Книгу спогадів» (з фото, відео, текстом), аби вона могла залишити у ній приємні моменти літа. Також можна поставити цілі на наступний рік, за які ви можете пообіцяти якусь нагороду. Ставтеся до цього легко і з гумором, оскільки, це не буде «покупкою» хорошого навчання чи поведінки, а навпаки додасть малечі бажання досягти задуманого та обіцяного.

Спробуйте розповісти дитині про позитивні сторони початку навчання: зустріч з друзями, цікаві заняття, дорослішання, нові знання. Це дозволить дитині мати позитивні асоціації, пов’язані з початком нового навчального року.

Подбайте про те, щоби речі, які ви купуєте дитині до школи: зошити, одяг, ручки, - подобалися їй. Адже, це ще один позитивний момент повернення до школи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео