Оксана Бучко

Як тернополянам побачити Нідерланди за одну добу (фото)

4-flat26

Не їхати одразу в Амстердам  і не зупинятись там взагалі радить тернополянам мандрівник та блогер Орест Зуб. Почали подорож Нідерландами варто з Роттердаму, де і варто спланувати свою ночівлю. Адже Амстердам для цього занадто туристичний.

Через аеропорт «Схіпгол» проходять основні транспортні шляхи, тож добратися напряму будь-куди по країні не є проблемою. Зокрема, швидкісною лінією на центральний вокзал Роттердаму їхати всього 25 хв. Десь так само по часу займає добирання і до вокзалу Амстердама, пише він на openmind.com.ua.

- Але ціна кусається, - зауважує Орест. -  З аеропорту в Амстердам квиток коштує 5,30 Євро, в Роттердам – 12 Євро.  Саме місто принципово відрізняється від столиці Нідерландів. Під час Другої світової війни Роттердам був повністю знищений. Натомість місто швидко відбудували і зараз це найбільший морський порт Європи. Перше, що кидається в очі – це неймовірна адаптивність міста для пішохідного пересування. Перевага тут надається пішоходам, велосипедистам і громадському транспорту. Також у Роттердамі є кілька хмарочосів, що нетипово для європейського міста.

В Амстердам першим ділом подорожуючі пішли у Stedelijk – музей, який Орест рекомендує відвідати кожному. Ну, де ще під одним дахом зможете побачи ван Гога, Енді Ворхола, Малевича та інших великих митців XX століття.

Поїхати назад у Роттердам можна потягом - менше години з центру столиці Нідерландів.

Тож Амстердам – цікаве розкручене місто. За рік не обійти усіх цікавинок, які тут є. Натомість, якщо у вас лише один день, то дуже рекомендую відвідати один з музеїв, а також просто погуляйте центральними вуличками поміж каналів, - підсумовує Орест. - У будь-якому разі, готуйтеся до місцевих цін. Квиток на трамвай, що дійсний годину, коштує тут 3,20 Євро. Потяг з/до аеропорту 5,30 Євро. Пиво у барі – від 4 Євро. Обід на двох в середнячковому ресторані точно не буде менше ніж 25-30 Євро. А якщо йти у мішленівські точки, то суми вимірюються сотнями. Як не крути, Амстердам є великим туристичним центром. Тому розгляньте варіант зупинитися у Роттердамі чи інших містах навколо. Впевнений, вам буде цікаво.

Фото openmind.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео