Оксана Бучко

Як тернополянам повернутися до вивчення англійської

1_IMIiOkcbE84CiRfOCI4GVA

Влітку і школярі, і дорослі часто роблять невеликі або й затяжні паузи у вивченні англійської мови. Повертатись до занять потрібно із прослуховування улюблених подкастів та перегляду мультфільмів чи серіалів. Також варто розуміти, що страх усе забути – невиправданий, адже мозок має властивість зберігати натреновані раніше навички і може відновити їх значно швидше, ніж коли починаєш з нуля.

Як наголошує Stefurak English, за вивчення англійської мови не потрібно братись так, що сидіння над матеріалами займає весь час. Заняття іноземною по 10 годин вдень швидко виснажить і не стане продуктивним методом навчання. Це як отримати мільйон доларів і купити яхту. А можна ці кошти вкласти в квартиру, яку здавати в оренду. Оце і є регулярне навчання із вплетенням англійської мови в свою рутину. Як згадується у відео, це має бути sustainable, тобто життєздатно та стійко.

Помилкою також вважають сідати на початках вивчення за читання книг іноземною мовою. Це радять робити тільки великим книголюбам і тільки з тими книгами, які вже легко і радо читали рідною мовою. А найперше слід:

-купити навушники;

-зберегти потрібні ресурси – добірка каналів ТУТ;

-слухати по дорозі на роботу, у паузах між роботою, перед сном, на пробіжці;

-також читання книги краще замінити аудіо-книгою.

На англійську потрібно виділяти мінімум годину вдень. Почуті чи вже згодом прочитані слова і фрази слід виписувати у цікаві таблички та особисті словники із схемами. Обов’язково виділяти час на повторення їх і вписування у знайому ситуацію, проектування на своє життя. Полегшити це може сайт - app.memrise.com завдяки мнемоніці.

Сайти для продовження вивчення англійської пропонує також studway.com.ua.

-w2mem.com – сервіс допоможе вивчити окремі слова, скласти власний словник, а також дізнатися про найбільш популярні англійські вирази. Корисний сайт для людей, які бажають розширити свій словниковий запас. До речі, англійська тут не єдина мова.

-grammar-teacher.com – гарний ресурс для підвищення знань граматики. Тут є багато тем та вправ, які допоможуть розібратися у всіх нюансах.

-phrasemix.com – цей сайт допоможе вивчити нові фрази, а саме фрази є основою для спілкування будь-якою мовою.

-interpals.net – соціальна мережа, яка допоможе покращити навички спілкування, а також значно розширити коло друзів.

-lang-8.com – якщо бажаєш вдосконалити писемні навички, варто звернути увагу на цей сайт. Тут можна написати текст, а носій мови перевірить його, виправить помилки та пояснить їх.

-esl.about.com – маса чудових матеріалів, завдань і планів уроків. Цей сайт навіть допоможе підготуватися до TOEFL та IELTS.

Англійська – це реально, бо неправда, що:

-її вивчають легко лише в дитячому віці: ні, в дорослому віці знають більше ресурсів та причини мотивації;

-її вивчають тільки в середовищі: ні, середовище можна створити один на один з собою, лише маючи доступ до інтернету;

-її важко вивчити на рівні вільного володіння: ні, треба ставити чіткі цілі та розуміти терміни, а саме, що для переходу на нові рівні, а особливо з B1 на В2, часто потребує більше регулярного навчання, ніж три місяці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео