Оксана Бучко

Як тернополянам протягом одного дня і без зміни номеру перейти до іншого оператора

dcee173ca2db4870e086b1c111478371

Напередодні Нового року тернополяни мали нагоду задуматись про зміни. Перейти до іншого мобільного оператора, аби вигідніше організувати свій бюджет, можна протягом одного дня, не змінюючи жодної  цифри свого мобільного номеру.

Для цього можна використати портацію мобільного номеру послугу - Mobile Number Portability (MNP). Адже, як відомо, зміна номеру призводить до додаткових клопотів із доступом до власних банківських рахунків і акаунтів у соцмережах, а також до втрати старих контактів.

З появою MNP абонент може перенести свій активний номер до мережі будь-якого оператора мобільного зв’язку, зберігаючи при цьому усі цифри номеру (включно з кодом оператора). Це означає, що номер абонента як його персональна інформація належить власне йому, а не операторам мобільного зв’язку. Користувачі можуть вільно вибирати між найкращими пропозиціями операторів та їх тарифами, пише zaxid.net.

Тернополяни також можуть обрати мобільного оператора, аналізуючи такі дані:

-станом на 1 листопада 2021 року найбільше абонентів втратив Vodafone ― майже 132 тис. користувачів. Більшість із них «емігрувала» до lifecell (близько 90 тис. заявок);

-значно менше перейшло з Vodafone до Київстар - майже 40 тис. заявок, а також до ТриМоб та Інтертелекому - понад 1 тис. заявок.

-близько 117 тис. абонентів вирішило покинути Київстар; більшість із них також вибрала lifecell як свого нового мобільного оператора (83,3 тис. осіб), а також Vodafone (31,5 тис. осіб), Інтертелеком (1,3 тис. осіб) і ТриМоб (600 осіб).

Як змінити оператора зі збереженням номеру?

Починаючи з 1 грудня 2021 року, процедура MNP була значно спрощена, тож тепер змінити оператора стало швидше і зручніше. Процес перенесення номеру здійснюється в три кроки:

  1. Оформлення заявки.
  2. Отримання SIM-карти.

3.Користування новим номером.

Перенесення номеру здійснюється протягом одного дня, а не трьох, як це було раніше. І найважливіше: щоб перенести свій номер, достатньо звернутися лише до нового мобільного оператора, а не до двох, як це передбачала стара процедура. Договір із попереднім оператором розірвуть автоматично після переходу. Заявку на перенесення номеру можна подати онлайн на сайті оператора, до якого ви хочете перейти, або особисто - у фірмовому магазині.

Здійснюючи дзвінок на перенесений номер, абоненти почують автоматичне голосове повідомлення. Тому всі контакти абонента будуть поінформовані, що його номер тепер обслуговує інший мобільний оператор.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео