Оксана Бучко

Як тернополянам краще тренуватись після свят у будь-яку погоду? (відео)

Хома

Навіть у холодну погоду переваг тренувань на свіжому повітрі ніхто не скасовував, нагадує тернополянам спортсмен Олександр Хома. Тож він пропонує 7 плюсів для відновлення занять після свят саме під відкритим небом.

Про це Олександр Хома пише у себе на сторінці.

  1. Вітамін D

Справжню дозу вітаміну D дає перебування на свіжому повітрі. А він потрібен для кісток і суглобів, а також для настрою. Тому спортсмен радить користуватися кожним моментом виходити на вулицю.

  1. Кисень

На свіжому повітрі тренування стають максимально продуктивними.  Легені наповнються великою кількістю кисню, тим самим розвивається дихальна система.

  1. Адаптація до не завжди доброзичливих факторів середовища

 Тренуючись на повітрі, ми загартовуємо свій організм. Сонячні, повітряні ванни, а також водні процедури створюють ефект адаптації до зовнішніх факторів середовища, які не завжди до нас доброзичливі. Так ми стаємо ще сильнішими і готуємо організм до зимового сезону.

  1. Зміцнення серцевого м’язу

 Регулярні тренування серцево-судинної системи допомагають запобігти виникненню захворювань серця,адже вони зміцнюють серцевий м’яз.

5.Вироблення енфордіну

Фізичні навантаження стимулюють вироблення гормону щастя - ендорфіну, а це прекрасний спосіб позбутися від стресу.

  1. Зміна картинки реальності

Кожен раз можна вибирати різні маршрути і парки. А постійна зміна обстановки і люди навколо буде стимулювати мозкові клітини.

  1. Контроль маси тіла

З регулярними фізичними вправами твоє тіло буде в постійному тонусі. Більше того наукою доведено, що з психологічної точки зору заняття на свіжому повітрі насправді легше переносяться нашим організмом і тому тренування може тривати довше за часом і бути більш інтенсивнішим.

Також одним із варіантів тренувань у Тернополі є катання на ковзанах, що є доступним у центрі міста. Про переваги такого виду спорту теж згадує Олександр Хома.

- Катання на ковзанах допомагає підтримувати гарну фізичну форму та тонус м’язів, - звертає увагу він. - Регулярно катаючись чи то на класичних, чи на роликових влітку, пропрацьовуються м’язи ніг, але разом з ними зміцнюються і інші групи м’язів – сідничні, прес, м’язи спини. Окрім цього катання на ковзанах допомагає знизити вагу. Комбінація швидкого і повільного катання – відмінна можливість ефективно знизити вагу. Це робить ковзани відмінним кардіотренуванням, адже під час катання прискорюється метаболізм, поліпшується постачання тканин киснем, поліпшуються процеси очищення організму. Середня тривалість занять при цьому повинна складати 40 хвилин. За час тренування можна спалити до 400 калорій. Позитивний настрій під час катання доповнюється свіжим повітрям і можливістю поєднувати тренування з грою і спілкуванням у  компанії.

Цього року на ковзанці Зимового містечка можна їздити велосипедом. Це підійде для новачків, які бояться ставати на ковзани, додає Олександр Хома.

Тернопільський спортсмен уже показав тернополянам приклад такої участі:

"Що ж сьогодні у моді?Цигарки, алкоголь, наркотики... Зовсім ні! Прийшов час, коли кожен з нас розуміє, що основна цінність людини — це її ЖИТТЯ та ЗДОРОВ'Я! А тому, й висновок простий: Будьте активними та позитивними щодень і тоді усі «болячки» будуть нас оминати Перевірив на собі. А поки що запрошую Вас приєднатись до челенджу від Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення під назвою #Nonstop2021! Покажіть на власному прикладі, як Ви тренуєтесь та активно відпочиваєте", - написав він

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео