Як у Тернополі відзначають день першокурсника (фото)

UBJXTkYVr7E

День першокурсника у Тернополі відзначають сьогодні, 17 вересня. В обласному центрі є 4 виші і декілька коледжів.  Тож, враховуючу таку кількість навчальних закладів, сьогодні у Тернополі буде гаряче.

Серед вишів у Тернополі: ТНЕУ, ТНПУ, ТНТУ і Медичний університет. Останній вважають  одним із найкращих в Україні. У кожному із цих університетів є ще безліч факультетів, а якщо врахувати коледжі, то у Тернополі понад дві, а то й три тисячі першокурсників.

Однак, сьогодні більшість студентів поїхали додому, аби побачитися із рідними та друзями. Тому своє свято вони святкуватимуть раніше, або ж тільки планують відсвяткувати.

Серед заходів, сьогодні, тільки вечірка «Ніч першокурсника» у нічному клубі «Бомба», деякі із таких закладів цей день перенесли на минулий четвер,  п’ятницю, 15 і 16 вересня.

А у самих навчальних заклад святкування проходить цілим дійством, яке між собою студенти та працівники вузів називають «Посвята у студенти».

Так, до прикладу першокурсники інституту педагогіки і психології ТНПУ святкують день першокурсника по-особливому. Уже традиційно організовується «виїзна посвята» у студенти на базі «Чорний ліс».

Протягом двох днів на студентів чекає: святковий концерт, де першокурсники продемонструють свої таланти, співи біля ватри, частування чар-зіллям, квест та багато іншого, - розповідають студентські декани Тетяна Сендецька та Юлія Шумська.

oZ8TXYBz7l8
oZ8TXYBz7l8

DJkDpB7KB5I
DJkDpB7KB5I

В той час у Тернопільському медичному університеті «посвята у студенти» відбувається урочисто, в драмтеатрі  ще напередодні першого вересня.

У кожному виші студенти самі обирають, як провести цей день і у яких заходах взяти участь.

Фото: Тетяна СЕНДЕЦЬКА

Вибір читачів за тиждень

Відео