Тамара Коблик

Як вибрати ідеальну молоду кукурудзу

Секрети, які варто знати

Молода кукурудза – це справжня літня насолода, яка дарує ніжний смак та безліч корисних властивостей. Проте, щоб насолодитися цією смакотою на повну, важливо знати, як правильно вибирати кукурудзу. Про це пише Газета.

Зверніть увагу на листя. Листя має бути яскраво-зеленого кольору, без жовтих або коричневих плям. Листя повинно щільно прилягати до качана, не бути сухим чи зів’ялим.

Перевірте волоски (волоски качана). Вони повинні бути світло-коричневого або золотистого кольору. Вони мають бути вологими та шовковистими на дотик.

Обмацайте качан. Качан має бути щільним та важким для свого розміру. Обережно притисніть качан, щоб відчути, чи зерна всередині повні і тверді.

Погляньте на зерна. Якщо є можливість, трохи відігніть листя, щоб побачити зерна. Вони повинні бути однорідними за розміром, блискучими і мати молочний відтінок. Зерна повинні розташовуватися рівними рядами без пропусків.

Придивіться до нижньої частини качана. Переконайтесь, що нижня частина качана (де він прикріплений до стебла) не суха та не гниє. Уникайте качанів з пліснявою або ознаками гниття.

Запах. Свіжа молода кукурудза має приємний солодкуватий запах. Якщо кукурудза має неприємний або кислуватий запах, краще відмовитися від її покупки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео