Як вживати солодке вино: правила та поєднання

Новини компаній

Солодкі вина відрізняються приємним освіжаючим смаком та легкою терпкістю. Вони універсальні і сподобаються всім поціновувачам добрих напоїв. Головне – правильно підібрати саме вино та закуску до нього.

Сьогодні солодкі вина представлені у широкому асортименті. Вони можуть бути червоними, білими, рожевими, відрізнятися різними нотками смаків і ароматів, залишати після себе фруктовий або ванільний післясмак і т.д. Ви можете купити напій у винних магазинах або замовити з доставкою солодке вино на святковий або обідній стіл як аперитив або основний напій.

Давайте докладніше розберемося, як правильно пити червоне вино, щоб розкрити повноту його смаків.

Солодке вино – особливості напою

Головною особливістю солодких вин є їхній смак – це робить напій максимально легким і приємним. За цю властивість його так люблять багато жінок, особливо якщо йдеться про аперитив. Крім того, десертні сорти відрізняються меншим вмістом спирту. Це відбувається тому, що в процесі ферментації виділяється більше цукру.

З цієї ж причини у багатьох країнах Європи (особливо в Іспанії, Португалії, Німеччині та Італії) десертні сорти розпивають як компот у спекотний літній час. Від них практично не з'являється сп'яніння (якщо контролювати кількість випитого), а солодкуваті нотки роблять напій легким і таким, що не вимагає важкої закуски. Можна просто розбавити кілька ковтків ягодою полуниці чи черешні.

При цьому з вибором пляшки та марки слід бути дуже обережними. Існують як вишукані перевірені бренди, так і компанії, що пропонують надмірно солодкий або навіть неприємно нудкий продукт. Шукайте бренд за відгуками та описом смаку продукту, дивіться на сорти винограду, який використовується при виробництві, та місця вирощування ягід.

З чим вживати солодке вино

Вибір закуски або основних страв до солодкого вина підбирається індивідуально та залежить від:

  • відтінку вина – червоне має більш насичений смак, тоді як біле – легке та освіжаюче;
  • сорти винограду – від нього залежить аромат та смакові характеристики напою, його післясмак.

Загалом до солодких десертних вин рекомендують ставити на стіл десерти та фрукти. Також його рекомендують як аперитив – під закуски.

Якщо хочете подати вино до основної страви, солодкі напої особливо добре поєднуються з салатами, рибними стравами, білим м'ясом.

Головне правило – щоб розкрити всю гаму смаку та аромату, варто попередньо охолодити пляшку. Подавайте її відразу з холодильника на стіл або поставте у відро зі шматочками льоду. Таким чином вдасться уникнути надмірного солодкого смаку і змусити всі відтінки смаку розкритися в келиху.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео