Ростислав Фук

Вино з картиною Марчука на етикетці отримало «золото» на міжнародному конкурсі

Вино зроблене з українського автохтонного сорту винограду Одеський чорний або Аліберне

Вино з одеського винограду під новим українським брендом Big Wines Big Art одержало перше золото на одному з найавторитетніших винних конкурсів світу – Mundus Vini, який пройшов у Німеччині, пише agronews.ua.

Це доволі вражаючий старт для такого символічного і важливого проєкту, зазначила винна брогерка Наталія Бурлаченко.

Для етикетки вина виробники використали картину видатного художника з Тернопільщини Івана Марчука «Пробудження». На думку блогерки, творіння митця насправді має чудодійну силу, як і українське вино.

Ще тільки 23 лютого 2023 року була презентація нашого українського вина BIG WINES BIG ART Ivan Marchuk limited edition, як ми маємо іншу приголомшливу новину: наше вино – перше українське вино від Vinos de La Luz  BIG WINES BIG ART Ivan Marchuk limited edition – отримало золото на престижному міжнародному конкурсі Mundus Vini, – поділилася вона.

Бурлаченко наголосила, що вино зроблене з українського автохтонного сорту винограду Одеський чорний або Аліберне, вирощеного на Одещині.

Довідково

Іван Марчук – український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. Почесний громадянин Тернополя, Києва, Канева. Народився 12 травня 1936 року в селі Москалівка, тепер Кременецького району.

У 2006 році Міжнародна академія сучасного мистецтва у Римі прийняла Івана Марчука до лав «Золотої гільдії» та обрала почесним членом наукової ради академії[2]. Це перший випадок визнання українського художника інституцією такого високого рівня[3].

У жовтні 2007 року потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» (72-ге місце), який уклала британська газета Daily Telegraph.

Фото з допису agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео