Тамара Коблик

Українські вина суттєво змінять смак: причини

Потепління може призвести до значного збільшення вмісту алкоголю. Окрім того, у вині може змінитися вміст танінів, які забезпечують гіркість, в’язкість та терпкість вина

Глобальне потепління може суттєво змінити найближчим часом і смак вина. Воно стане більш солодким та пряним, а ще воно матиме менше додаткових квіткових ароматів. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Крім цього світу доведеться звикати до нових сортів вина, зокрема з винограду, стійкого до цвілі, вважає Емма Сейер, професор екології в Ланкастерському університеті, адже традиційні лози дедалі частіше стикаються з цією загрозою.

Фахівець вважає, що зміняться і найдорожчі ексклюзивні вина. Адже сухі вина з винограду, придатного для більш прохолодного клімату, стають більш рідкісними, цитує слова дослідниці Daily Mail.

Найдорожчі, ексклюзивні вина можуть змінитися, оскільки сухі вина з винограду, придатного для більш прохолодного клімату з правильною кислотністю, стають більш рідкісними та користуються попитом, – вважає Емма Сейер.

Однак на думку науковиці в деяких регіонах, зокрема у Великій Британії, через зміну клімату почастішають дощі. Це може стати причиною того, що модні вина можуть втратити свій звичний смак.

Емма Сейер пов’язує це з тим, що виробники збирають урожай раніше, вибірково збирають найздоровіший виноград і адаптують свої методи бродіння до кліматичних змін.

Потепління також може призвести до значного збільшення вмісту алкоголю. Окрім того, у вині може змінитися вміст танінів, які забезпечують гіркість, в’язкість та терпкість вина.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео