Як жителям Тернопільщини проголосувати на виборах Президента вдома чи в лікарні

вибори

Відомо, що робити аби проголосувати на виборах Президента України, якщо ви захворіли, але хочете віддати свій голос за обраного кандидата.

Відтак, якщо виборець раптово захворів чи за станом здоров’я (через вік) не може самостійно пересуватися, але має бажання проголосувати, то він повинен до 20:00 год, 29 березня звернутися до виборчої комісії за місцем реєстрації, із заявою про те, що хоче проголосувати за місцем перебування та пред’явити довідку з медичного закладу. Опісля, члени комісії перевірять подану інформацію та включать виборця до списку осіб, що голосуватимуть на дому, пише Твоє Місто.

Такі ж дії можна зробити, якщо людина перебуває в лікарні і до 29 березня матиме бажання віддати свій голос, то його впишуть до списку виборців, який створений на спецдільниці в медичному закладі. Проте, якщо особа потрапить в лікарню пізніше вечора 29 березня, то не зможе проголосувати цього року.

Якщо у запрошенні виборця є відмітка про постійну нездатність, то він може звернутися у ДВК до 12:00 години 30 березня. Але якщо людина не може самостійно пересуватися, але спеціальної відмітки на запрошенні немає, їй потрібно звернутися до виборчої комісії за місцем реєстрації із заявою, яку можна передати через іншу особу, до 25 березня.

Варто пам’ятати, що 31 березня до списку виборців не будуть вносити ніяких змін, навіть якщо на це буде рішення суду. Члени виборчих комісій на дільницях зможуть виправити лише незначні неточності: неправильне написання ПІП, номери будинку/квартири.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео