Віра Олександрович

Якби не перевірки, 75 жителів Тернопільщини досі не мали б офіційної роботи

Якимчук

Відразу 75 неоформлених найманих працівників працевлаштували на Тернопільщині лише від жовтня. І все це сталося… завдяки перевіркам співробітників контролюючих органів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, заради протидії нелегальним трудовим відносинам, фахівці фіскального відомства, управління Держпраці та органів місцевого самоврядування нині об’єднали свої зусилля. Адже від виплати тіньових зарплат місцеві бюджети зазнають фінансових втрат, ризикують і самі працівники, погоджуючись на нелегальну роботу.

- Хотів би зазначити, що на виконання Розпорядження КМУ від 5 вересня 2018 року №649-р «Про заходи спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» склали та затвердили перелік суб’єктів господарювання, відібраних Головним управлінням ДФС в Тернопільській області для проведення спільних перевірок із Управлінням Держпраці в Тернопільській області та органами місцевого самоврядування, - каже заступник начальника ДФС в області Петро Якимчук.

Отож, із жовтня цього року представники контролюючих органів розпочали спільні перевірки суб’єктів господарювання, які порушують трудове законодавство.

- Врешті вони виявили 75 працівників, з якими не оформили трудові відносини, - звітує Петро Якимчук.

Посадовець також повідомив, що на виконання Наказу ДФС України №637 від 04.10.2018 р. «Про затвердження плану комплексних заходів, спрямованих на детінізацію найманої праці та заробітної плати» спільно із працівниками територіального Управління Держпраці у листопаді провели 8 заходів контролю. Результативними виявилися три із них. Адже тоді виявили 4-х неоформлених найманих людей.

Фото, надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео