Орест Сарматський

Яку роль мають виконувати департаменти АПК? (Агро-новини)

515835_27

Основними функціями обласних департаментів агропромислового розвитку сьогоднішні є дорадницька та інформаційно-просвітницька. 

Таку думку висловила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час прес-конференції на тему соціальних проектів, пише agroportal.ua.

«Розвиток дорадництва — це левова частка роботи, якій держава приділяла мало уваги, тому сьогодні системи дорадництва базуються на роботі ефективних асоціацій або на діяльності результативних кооперативів», — зазначає вона.

0502
0502

За словами Ольги Трофімцевої, в селах і районах досі відчувається брак інформації щодо державних чи фінансових програм.

«Кошти з державних програм відшкодування не використовуються аграріями, тому що навіть тим сільгоспвиробникам, які хочуть бути економічно активними, інколи не вистачає інформації. Нам потрібно об’єднуватися з бізнесом, кооперативами та асоціаціями й оперативно і систематично доносити потрібну інформацію», — коментує вона. 

Аграрії із початком весни мають ефективно та якісно провести обробку зернових культур після перезимівлі.

Про це AgroPortal.ua сказав експерт аграрного ринку Олександр Мигловець.

Він зазначив, що обробку озимих зернових культур можна поділити на три складові — це обробка гербіцидами (проти бур'янів), фунгіцидами (проти хвороб рослин) та інсектицидами (препаратами проти шкідників).

«Виходячи із досвіду, як саме проводити обробку ефективно й ощадливо, радив би звернути увагу на такі гербіциди, як «Голд Стар Екстра», «Вейрон» або «Агент». Будь-який із цих препаратів  має достатньо широкий спектр контрольованих видів бур'янів», — пояснив Мигловець.

 

Winter wheat
Winter wheat

Обираючи ефективний гербіцид від бур'янів для першого обприскування сходів проти хвороб, на його думку, оптимально віддати перевагу «Ті Рекс», «Дезарал Екстра» або ж препарату «Акула».

Вибір читачів за тиждень

Відео