Юна важкоатлетка з Тернопільщини підкорює світ

Нині юна чемпіонка – вихованка Тернопільської школи вищої спортивної майстерності

Уродженка Хоросткова Аліна Дадерко виборола срібну нагороду на нещодавньому чемпіонаті світу з важкої атлетики, який проходив у Перу. Про це пише Сільський Господар.

Дівчина виступала у віковій категорії до 17 років. У сумі двоборства показала результат у 184 кілограми, таким чином встановила новий рекорд України. У ривку підняла 84 кг і це також рекорд України. Тож у травні вона стала найкращою спортсменкою серед усіх олімпійських видів спорту. 

Нині юна чемпіонка – вихованка Тернопільської школи вищої спортивної майстерності продовжує перемагати в інших престижних змаганнях. Днями вона прилетіла з чемпіонату Європи у грецькому місті Салоніки, де у ваговій категорії до 59 кг серед більш як двадцятьох учасників дівчина виборола золото. А в сумі двоборства (177 кг) була другою. 

Тренується Аліна під керівництвом заслуженої працівниці фізичної культури України, тернополянки Вікторії Шаймарданової та заслуженого тренера України Віктора Симіва.

Любов до важкої атлетики Аліні прищепили і згодом розвивали її батько Ярослав Дадерко і перший тренер Ярослав Ваверчук. Обидва, до слова, нині захищають Україну в лавах ЗСУ. 

Тренується дспортсменка за підтримки президента обласної федерації важкої атлетики, засновника і керівника підприємства «Агро-Млин» Богдана Олійника.

Богдан Степанович –  людина з великим серцем, яка підтримує спортивну молодь і вірить у її перемоги заради України. А все почалося дванадцять років тому, коли він – відомий аграрій і любитель спорту – очолив нашу обласну федерацію і постійно підтримує її всіма можливими засобами. Саме завдяки йому ми підготували цілу плеяду спортивних знаменитостей. Серед них – абсолютна чемпіонка Європи і призерка Олімпійських ігор у Китаї Софія Зенченко, чемпіонка і призерка Європи Марія Хлян, призерка Європи Ірина Барановська. Ці та інші наші вихованки – рекордсменки і призери чемпіонатів України, – зазначила Вікторія Шаймарданова, «рекордсменка вічного світового рекорду в ривку 130 кг».

Читайте також: “Коли є ціль, то перешкод немає”: тернополянка посіла призове місце на міжнародних змаганнях з бодібілдингу 

Фото Сільського Господаря

Вибір читачів за тиждень

Відео