Ростислав Фук

Спортсмен із Тернопільщини на чемпіонаті світу дізнався про загибель батька на війні

Гирьовик Олександр Росипко виборов «бронзу». Та на жаль, через сумну звістку змушений був скоріше повернутися додому

Чемпіонат світу Всесвітньої Асоціації гирьового спорту проходив 7 – 9 червня в польському місті Жешув. У третє місце збірної України внесли вклад і Збаразькі гирьовики Олег Кирик та Олександр Росипко, повідомляє тренер Петро Багрій.

За перемогу боролися понад 500 учасників з 31 країни. Збаразькі спортсмени змагалися у віковій групі 15 років. Олег Кірик виборов труге місце, а Олександр Росипко – третє, але, на жаль, через сумну звістку змушений був скоріше повернутися додому. Нагадаємо, його батько Володимир Росипко  загинув 6 червня під час ворожого обстрілу на Запоріжжі.

Перше місце посів англієць, але його тренер був здивований результатами наших спортсменів. До виступу Сашкові він прогнозував максимум 40 поштовхів – це 2 гирі по 16 кг. Але коли Сашко штовхнув 94 рази, а трішки важчий за Сашка Олег 132 рази, то це викликало у нього захоплення і здивування. Але Сашко виконав дуже велике татове бажання – взяти участь у міжнародних змаганнях і показати хороший результат, – каже Петро Багрій.

До слова, сам тренер змагався у ветеранській категорії 1960-1969 років народження та ще раз залишив чемпіонський титул у Збаражі.

Читайте також: «Не боявся взяти зброю до рук»: на Тернопільщині попрощалися з 54-річним захисником

Фото Петра Багрія

Вибір читачів за тиждень

Відео