З безробітного – в бізнесмени

Шинкелевич

Колишній безробітний зборівчанин започаткував власний бізнес і працевлаштував двох краян.

     Тарас Шинкелевич за освітою технік з обслуговування та ремонту автомобілів і двигунів. Певний час працював за здобутим фахом. Проте так склалися життєві обставини, що змушений був звернутися за сприянням у працевлаштуванні до Зборівського районного центру зайнятості.

     Підходящої роботи у районі не було. Фахівці РЦЗ запропонували Тарасу спробувати себе у підприємництві. Погодився. Склав та захистив бізнес-план, отримав одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власного бізнесу. Зайнявся вже звичною справою: технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів.

     Поступово бізнес пішов угору, розширилось коло клієнтів. У підприємця виникла необхідність створити нові робочі місця. Отож, він знову звернувся до райцентру зайнятості, але вже за допомогою у підборі кваліфікованих кадрів. Тут йому й підшукали двох працівників з числа безробітних. Тарас Шинкелевич працевлаштував їх слюсарями з ремонту автомобілів за рахунок компенсації єдиного соціального внеску.

«Усім, хто планує стати приватним підприємцем, – каже Тарас, – раджу бути наполегливими у досягненні мети, не боятися труднощів і перешкод. Потрібно вірити в успіх, адже займатися власною справою, до того ж, улюбленою і яка приносить непоганий дохід – величезне моральне задоволення».

На фото: підприємець Тарас Шинкелевич (зліва) з найманим працівником.

Вибір читачів за тиждень

Відео