Віра Олександрович

Особливий лист уже відправили з Тернополя до Києва (фото, відео)

Сесія_ф

Звернення громадської організації «Екоальянс» підтримали депутати Тернопільської обласної ради 27 грудня. Усе – для того, аби захистити річку Дністер.

Нагадаємо, подібні заяви найвищий представницький орган краю робить не вперше (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ). Після цього, а також – спротиву жителів Тернопілля та Івано-Франківщини в Укргідроенерго навіть підтримали призупинення проекту будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС. Втім, як виявилося, від цих планів остаточно ніхто не відмовився. Цього разу «бити у набат» активістам допоміг заступник голови облради Любомир Крупа. Саме він подав пропозицію розглянути звернення на сесії.

Президія2
Президія2

Необхідності обговорювати звернення, на думку голови облради Віктора Овчарука, не було. Мовляв, усі на Тернопіллі зі згаданою проблемою знайомі. Тому депутати навіть слухати голову ГО «Екоальянс» Олександра Філя не захотіли, хоча він і просив надати слово.

[embed]https://youtu.be/A07Qbt34iww[/embed]

Документ, що помістився на 3-х аркушах, отримав 52 «за». Відтак незабаром лист полетить до Верховної Ради і Кабінету Міністрів. Адже у Києві повинні знати: ті, хто цінує Дністер і дбає про річку - за заборону будівництва каскаду ГЕС.

Звернення1
Звернення1

Звернення2
Звернення2

Звернення3
Звернення3

Що цікаво, інше питання, пов’язане із екологією краю, – про визначення меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля», що під Тернополем, той же Любомир Крупа попросив відкласти. Мовляв, у цій темі дуже багато «білих плям», а тому депутатам треба розібратися. Підтвердив цю інформацію начальник управління екології та природних ресурсів Тернопільської обласної держадміністрації Орест Сінгалевич.

[embed]https://youtu.be/iX5EAH8qV7U[/embed]

- Комісія, проаналізувавши ситуацію із парком, зробила зауваження, - каже чиновник. – Ці матеріали ми надіслали у міську раду Тернополя. Але місто у відповідь нічого досі не зробило. Тому треба почекати…

І хоча дехто у залі наполягав, що ця тема уже надто довго відкладається, це нічого не змінило. Не злякали навіть заяви про те, що парк скоро весь забудують…

Депутати1
Депутати1

До речі, у порядку денному цього засідання було близько 50 пунктів. Також депутати затвердили передавальні акти балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів перетворених закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до правонаступників - комунальних некомерційних підприємств Тернопільської облради (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео