З якими порушеннями відбулися вибори на Тернопільщині     

Учора, 25 жовтня, відбулась зустріч із представниками громадських організацій, які займаються моніторингом виборчого процесу та поліцією, під час якої повідомили про явку виборців, порушення законодавства та сам процес виборів.

Окрім того, що на Тернопільщині зафіксували факт зникнення 450 бюлетенів у двох населених пунктах та конфлікну ситуацію в Онишківцях, було чимало і інших порушень.

Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області Ольга Мазаєва розповіла ще про те, що було виявлено агітаційні матеріали в день голосування, які просто не були зняті напередодні.

Координатор коаліції «За чесні та прозорі вибори» Олександр Домбровський розповів про 4-х людей, які обходили будинки та через домофон опитували виборців щодо голосування та агітували тернополян йти на вибори. Олександр Домпровський вважає, що таким чином міг відбуватися підкуп виборців.

– На виборчій дільниці 611113 здійснили пеперивання виборчого процесу, адже згідно з виборчим кодексом голосування відбувається безперервно з 8 ранку до 20.  Вони зупинили роботу для здійснення дезінфекції, – каже координатор просвітницьких проектів Тернопільського обласного осередку КВУ Володимир Курило.

На дільниці 611148 прийшов чоловік із запрошенням, тобто він у попередніх списках виборців був, але в поточному списку був відсутній і не зміг проголосувати.

– На виборчій дільниці 611152 не дали проголосувати особі, яка мала дуже поганий зір, при тому вона зверталась, щоб інший виборець їй допоміг, – зазначив Володимир Курило. 

Також Директор центру суспільних досліджень «Поліс» Ігор Процик розповів про погане забезпечення засобами індивідуальної гігієни: масками, рукавичками, антисептиками членів ДВК.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео