На Тернопільщині виборець порвав свої бюлетені, бо не зміг проголосувати за голову ОТГ

3

Вчора, 25 жовтня, о 18 годині відбулась зустріч із представниками громадських організацій, які займаються моніторингом виборчого процесу та поліцією, під час якої повідомили про явку виборців, порушення законодавства та сам процес виборів.

Так, під час прес-конференції розповіли про ситуацію в селі Онишківці Шумського району, де на бюлетенях, які отримала ДВК для голосування за кандидатів у депутати до Шумської міської ради та за кандидатів на посаду міського голови був надрукований номер іншої дільниці. Про це «Терен» також писав ТУТ.

- Причому це сталося через те, що при отриманні бюлетенів, частина бюлетенів в пачці була дійсно з їхньої дільниці. Вони всі решта не перевіряли, перерахували та й все. Але виявилось, що бюлетені отримали не свої, в результаті ці бюлетені були визнані не дійсними, і таким чином вибори голови і ради Шумської ОТГ не відбулися, - розповідає громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області Ольга Мазаєва.

Проте на цьому все не закінчилось. Один із місцевих виборців прийшов проголосувати, та коли замість чотирьох бюлетенів отримав два, влаштував скандал.

- В результаті все закінчилось тим, що він ті бюлетені порвав. Ця вся ситуація була зазнята нашими спостерігачами і, відповідно, поліцейський, який був на дільниці, також повідомив управління поліції. Чоловіку загрожує штраф відповідно до статі 212-24 за знищення свого бюлетеня від 1700 до 3400 грн, - пояснює Ольга Мазаєва.

Нагадаємо, що на Тернопільщині із двох виборчих дільниць зникли бюлетені.

Більше про перебіг виборів можна почитати також ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео