З жовтня у громадському транспорті Тернополя зросте тариф на проїзд (відео)

Збільшення тарифів на проїзд у маршрутках і тролейбусах Тернополя та послуга «Єдиний квиток». З початком жовтня у місті відбудуться зміни стосовно правил проїзду у громадському транспорті.

photo_2021-09-28_13-49-56 (Copy)
photo_2021-09-28_13-49-56 (Copy)

  Однією з них є збільшення суми за проїзд, яка становитиме від 8 до 10 гривень в залежності від способу оплати.

- Я не проти збільшення ціни, якщо громадський транспорт буде відповідати усім технічним нормам. Неодноразово бувало, що не встигаєш вийти з маршрутки коли в тебе за спиною закриваються двері, ти падаєш, буває, вода просто капає з вікна бо там дірка, - розповідає тернополянка Ольга.

- Для деяких людей це особливо складно, особливо пенсіонерам, які мають соціальну допомогу, вони оплачують проїзд, так як я, мені трошки складно, адже допомога маленька, - розповіла пані Розалія. - Я думаю це нормально, так як можна буде їздити з пересадками, їхати два рази з одним білетом. Це дуже спрощує, - розповів Віктор.

- Я думаю, що взагалі має бути 15 гривень, але і автобуси мають бути нові. А зарплати водіям мають бути 25 тис. грн. і тоді все буде нормально, - розповів пан Ярослав.

Окрім цього, у громадському транспорті Тернополя запрацює нова додаткова послуга «Єдиний квиток», яка дозволить тернополянам впродовж 30 хв здійснювати пересадку з одного транспортного засобу в інший без повторної оплати за проїзд.

photo_2021-09-28_13-50-08 (Copy)
photo_2021-09-28_13-50-08 (Copy)

 

- Найголовніше це те, що то за пів години, як то так людина скоренько порахує, що пересадка за пів години і треба вкластися і зробити пересадку. Я щось не знаю, - поділилася пані Мирослава.

- Я наскільки знаю, багато країн мають єдиний квиток, люди можуть пересуватися, купляти на місяць часу абонемент. Я не проти, - додала тернополянка Ольга.

- Я думаю, що це хороша ідея. Таке є за кордоном. Думаю, що це буде добре, - відзначила тернополянка Марія.

З першого жовтня у маршрутках і тролейбусах міста впроваджується виключно безготівкова оплата за проїзд. Здійснювати її можна за допомогою персоніфікованого електронного квитка «Соціальна карта тернополянина», неперсоніфікованого електронного квитка, разовим проїзним або безконтактною банківською картою чи пристроєм з функцією NFC. З початку місяця працюватимуть 113 терміналів самообслуговування EasyPay, через які можна буде придбати разовий квиток на проїзд у громадському транспорті, чек про придбання якого необхідно пред’явити водію або кондуктору. Дізнатись адресу найближчого терміналу можна за посиланням. Виготовити персоніфікований електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» можна за адресами: вул. В'ячеслава Чорновола, 1 (ІІ поверх) та у Центрі надання адміністративних послуг (вул. Князя Острозького, 6). Подати заявку на виготовлення персоніфікованого електронного квитка можна і онлайн на сайті Файна карта. Фото, відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео