Тамара Коблик

Відійшов у вічність 91-річний священник з Тернопільщини

Отець Михайло Павко до останніх днів служив Богу і людям. Світла пам'ять

На 91-ому році життя відійшов у вічність отець Михайло Павко. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Байковецької громади Анатолій Кулик.

Народився отець у 1931 році в селі Вислок Великий, на території Польщі. В 1945 році був переселений в село Оліїв, Зборівського району, Тернопільської області. Там закінчив середню школу - 10 класів. В молоді роки був членом ОУН-УПА, за що був засуджений до 25-ти років. Але в тюрмі сидів лише 1 рік, тому що після смерті Сталіна в 1953 році був звільнений. Про це пишуть на сторінці храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Гаях-Гречинських у фейсбуці.

Після цього закінчив духовну семінарію в Луцьку. Священничі свячення отримав в 1963році. Разом з дружиною виховали двох дітей.

В 1973 році заочно закінчив Богословську академію, захистив дисертацію (кандидат богословських наук).

Перша парафія, де служив отець, село Пелатківці, Борщівського району. Там служив 11 років.

Потім - в селі Ласківці, що на Теребовлянщині, де служив 14 років.

В 1990-2000-х роках викладав патрологію в Тернопільській Греко-католицькій семінарії.

Після переїзду на проживання в село Гаї-Гречинські заклав хрест під будівництво храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Цього року мало б виповнитись 60 років служіння отця Михайла в Христовому винограднику. Він до останніх днів, маючи 91 рік, служив Богові і людям.

За 60 років пастирювання отець Михайло залишив свій духовний слід у багатьох селах Тернопільщини. Зокрема, у нашій громаді він був парохом у Шляхтинцях, Курниках, Стегниківцях… Багато літ служив у селі Лозова, де збудував церкву Святих верховних апостолів Петра і Павла, - написав Анатолій Кулик.

Нехай спочиває з Богом! Вічна пам'ять!

Фото з відкритих джерел та зі сторінки храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Гаях-Гречинських у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео