Тамара Коблик

За день робили до 300 закладок: на Тернопільщині затримали за наркоторгівлю організовану групу (фото)

У підозрюваних вилучили майна та наркотиків на понад мільйон гривень

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури викрили й задокументували діяльність організованої групи осіб з Дніпра та Тернопільщини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Організатору та одному з виконавців повідомлено про підозру у незаконному придбанні, перевезенні, пересиланні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець Дніпра створив та очолив організовану групу, до якої залучив 2 жителів Тернопільщини, один з яких неповнолітній. Для розповсюдження наркотиків у кількох областях України чоловіки використовували телеграм-канал, поштовий зв’язок, через який надсилали клієнтам товар великими партіями. Також, маючи у власності автомобілі та мотоцикл, підозрювані робили по 200-300 закладок в день, переважно у лісопосадках.

Про резонансне затримання розповів т.в.о. начальника тернопільської поліції Сергій Зюбаненко на своїй сторінці у фейсбуці.

Одне із резонансних затримань, анонсованих мною у вихідні. Тернопільські поліціянти припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, що займалася розповсюдженням важких психотропних та наркотичних речовин, - йдеться у у повідомленні Сергія Зюбаненка. - Зловмисники торгували наркотиками через телеграм-канал. За день могли реалізувати від 200 до 300 закладок, що в чистому прибутку приносило дохід від 100 до 200 тисяч гривень.

Поліціянти провели одночасно 16 обшуків у чотирьох областях України - Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській. Загалом вилучили майна та наркотиків на понад мільйон гривень.

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру третьому учаснику групи.
 
Розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників Управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області.



Фото зі сторінки Сергія Зюбаненка у фейсбуці та пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео