Тамара Коблик

За державну зраду судитимуть працівницю податкової

Обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом й добровільного зайняла одну з посад у так званому «Министерстве доходов и сборов Донецкой Народной Республики»

Тернопільська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої ревізорки-інспекторки Мангушської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області, яку обвинувачують у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Розслідування встановило, що громадянка України, будучи працівницею правоохоронного органу, перебуваючи на тимчасово окупованій території у смт Мангупі Донецької області, всупереч Присязі державного службовця, пішла на співпрацю з ворогом й добровільного зайняла одну з посад у так званому «Министерстве доходов и сборов Донецкой Народной Республики».

Обвинувачена з 8 березня 2022 року добровільно зайняла посаду у незаконно створеному правоохоронному органі, надає консультації мешканцям окупованих територій та бере участь в організованих представниками держави-агресора заходах у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео