За десять місяців троє чиновників Гусятинської ОТГ заробили майже 1 млн грн (документ)

55919035_1013269635550629_4899516404274823168_n

Таку інформацію оприлюднив депутат  Гусятинської об'єднаної територіальної громади, керівник ГО ГРОІ «ВІКТОРІЯ» Іван Космина. Чоловік повідомив, що згідно з відповіддю на його запит, голова Гусятинської селищної ради лише за 10 місяців 2019 року отримала заробітної платні майже 375 тис. грн, серед них 37 тис. на оздоровлення та майже 34 тис. грн на покращення соціально-побутових умов.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«270370,270369»]

Разом з тим депутат зазначає, що отримував допомогу лише раз – два роки тому, коли йому необхідне було лікування, а коштів не вистачало.

- А знаєте, яка в мене матеріальна допомога за 2019 рік? Звісно, що знаєте, бо я її не беру принципово. І моя секретар в ГО ГРОІ «ВІКТОРІЯ» теж не бере матеріальної допомоги. Бо нам було б соромно брати гроші на допомогу від держави в той час, коли більшості відмовляють. Якщо нема грошей, то нема для всіх. У 2017 році я таки оформляв допомогу на лікування бо ледве не помер від пролежня. Тіло вже почало гнити, я чув цей запах. Тоді на одній з сесій мені депутати гроші навіть збирали, правда не знаю всіх по прізвищах, – пише Іван Космина.

Також чоловік наголошує на тому, що темпи розвитку Гусятинської ОТГ залишають бажати кращого. На відміну від інших громад Гусятин суттєво відстає, а керівництво часто економить там, де цього робити не варто, на думку депутата.

- У нашій громаді ніякого розвитку і ніяких інвесторів. Промоніторте роботу Байковецької ОТГ, Чемировецької ОТГ, Хоростківської ОТГ. Громада створювалась для соціально-економічного розвитку, розвитку інфраструктури та покращення життєдіяльності мешканців, а не для високих зарплат місцевим чиновникам. Скоро в Гусятині на стадіоні кози припинатимуть, а ви ще хочете скоротити сторожів в спортивній школі для економії бюджету, які за рік не заробляють, скільки ви за місяць. Футболісти нашої громади розійшлись по селах, де мають хоч якусь матеріальну зацікавленість, лише в нашій ОТГ спорту не потрібно, – зазначає Іван Космина.

Фото з допису та сторінки Івана Космини у Фейсбуку

Вибір читачів за тиждень

Відео