Божена Волинець

За минулий місяць на Тернопільщині рибпатрульні зафіксували понад 60 порушень

Тернопільський рибоохоронний патруль підвів підсумки роботи за січень місяць.

У період з 1 по 31 січня державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля проведено 32 рибоохоронних рейди.

Викрили 63 порушення природоохоронного законодавства, з яких 2 - грубих. Також складено 59 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім цього, складено два акти виявлення та вилучення майна власник якого не встановлений.

Про це інформують у дописі Тернопільського рибоохоронного патруля.

За даний період на порушників накладено 4 254 грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили дві одиниці заборонених знарядь лову та ще дві одиниці – за актами майна, власник якого не встановлений.

Для прикладу, 11 січня, тобто за один день, під час проведення рибоохоронної роботи на річках Серет, Дністер та Збруч (в межах Борщівської та Чортківської ОТГ) Чортківського району Тернопільської області зафіксовано дев’ять порушень із перевищенням дозволеної кількості гачків.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Згодом було виявлено ще двох чоловіків, які здійснювали вилов риби забороненим методом лову – методом багріння.

На них же оформлено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі в суд за місцем скоєння правопорушень. Заборонені знаряддя лову вилучено.

- Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95, - йдеться у дописі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео