Віра Олександрович

За розбійний напад на літню жінку жителю Шумщини «світить» 12 років тюрми (фото)

Наручники

Житель Шумської територіальної громади, який проник у будинок пенсіонерки і, погрожуючи жінці сокирою, заволодів її коштами, надалі перебуватиме під вартою.

Про це у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури повідомили сьогодні, 22 грудня. 

Хата
Хата

- Прокурори Кременецької окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у справі щодо неодноразово судимого жителя Шумської громади, - кажуть у прокуратурі. – Цей чоловік пробрався у будинок 84-літньої громадянки і, погрожуючи їй застосування насильства, відібрав гроші.

Йдеться про звинувачення за ч. 3 ст. 187 КК України – «розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище». Таке карається позбавленням волі на строк від 7 до 12-ти років із конфіскацією майна.

Вікно
Вікно

- За версією слідства, близько 22 години 19 грудня чоловік проник до житлового будинку жительки с. Тилявка Кременецького району, - пояснюють у прокуратурі. – Літня жінка мешкала сама. Розбійник відтиснув раму пластикового вікна. Погрожуючи сокирою, відібрав у жінки 2 700 грн і втік. 

Правоохоронці впродовж доби встановили особу «нічного гостя» і повідомили йому про підозру у скоєнні злочину. Прокурор у суді обґрунтував необхідність обрання для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів. Суд цілком задоволив це клопотання. 

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео