За скільки у Тернополі можна придбати пакунок малюка?

4

Віднедавна усі новонароджені в Україні почали отримувати від держави безкоштовний пакунок малюка. Представники влади наголошували на тому, що не будуть економити на якості такої допомоги, та чи дотримались вони цих слів – будемо рахувати разом.

Дарувати такі пакунки розпочали з вересня цього року. У коробці-колисці є більшість речей для малюка та новоспечених батьків, які необхідні з перших днів життя. Складається пакунок з 25 одиниць.

Це засоби для догляду : рідке мило-шампунь, підгузки, вологі серветки, лактаційні прокладки та крем із вмістом ланоліну. Також одяг та дитячий текстиль: чотири види пелюшок, шапочки, два боді, чоловічок, шкарпетки, ковдра, плед, матрац та рушник. У пакунку також є такі речі як термометр для води, термометр для тіла, ножиці манікюрні дитячі та іграшка-брязкальце.

Бейбі-бокс за 5 тисяч гривень

Щоб закупити подарункові набори, з бюджету виділили 500 мільйонів гривень, тобто 5 000 гривень на кожен такий бейбі-бокс. Статистика свідчить, що в Україні в середньому на рік народжується 400 тисяч дітей.

Під час жвавих обговорень у мережі, перевірок речей на якість та досліджень цін на всі речі з пакунка, з’являється повідомлення про те, що пакунки для малюків різко подешевшали. Тепер ціна одного становить не 5 тисяч гривень, а 3 377 гривень 80 копійок.

Скільки насправді вартує вміст пакунка?

Журналісти «Терену» спробували самостійно підрахувати вміст цієї коробки, беручи до уваги ціни місцевих та інтернет-магазинів. Підрахунок проводився по максимальній ціні, яку ми знайшли на ринку.

1
1

2
2

3
3

Тепер можемо підрахувати загальну вартість подарункового набору для малюків. 3 311 гривень 60 копійок – приблизно стільки витратили б майбутні батьки на придбання цих необхідних дрібничок. Але варто враховувати і те, що оптові ціни суттєво відрізняються від роздрібних, тому від суми сміливо можна відняти близько 10-30%.

Чи задоволені власники бейбі-боксів якістю речей та що хотіли б змінити у такій допомозі, читайте у наступних публікаціях «Терену».

Інфорграфіка авторки, фото  з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео