Віра Олександрович

За телефонний «жарт» у час війни чоловік на Тернопільщині може отримати 8 років тюрми

Місцевого жителя, який неправдиво повідомив про підготовку вибуху на АЗС, взяли під варту на Тернопільщині. Тепер йому «світять» суд і до 8-ми років тюрми.

У пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури повідомили про це сьогодні, 28 лютого.

- За клопотанням слідчого, погодженим із прокурором Теребовлянської окружної прокуратури, місцевого жителя, який, аби посіяти паніку, зателефонував на спецлінію «102» і неправдиво повідомив про підготовку вибуху на одній із АЗС у Теребовлі, взяли під варту, - запевнили правоохоронці.

Підозрюють чоловіка у важкому злочині - за ч. 2 ст. 259 КК України: «завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, …якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно». Карається таке в Україні позбавленням волі на строк від 4-х до 8 років.

- За версією слідства, раніше судимий за аналогічний злочин житель Теребовлі, після початку війни зателефонував на спецлінію «102» чергової частини ГУ НП в Тернопільській області, - розповідають у прокуратурі. - Достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити, є неправдивою і розуміючи, що вона створить паніку, порушить громадську безпеку, зловмисник повідомив про замінування автозаправної станції. 

Правоохоронці оперативно виявили зловмисника і вже оголосили йому про підозру у скоєнні злочину. 

- Оскільки злочин становить максимальну суспільну небезпеку та вчинений в умовах воєнного стану в Україні, прокурор вимагав у суді застосувати до цієї особи безальтернативний запобіжний захід – «тримання під вартою», - пояснюють у прокуратурі. - Розслідування у цій справі здійснюють слідчі поліції. 

Принагідно у прокуратурі наголосили на недопустимості вчинення подібних злочинів в умовах війни в Україні. Адже правоохоронці на таке реагуватимуть швидко і принципово.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео