За тернополянами слідкують через додаток до смартфонів та айфонів

nimses-circle-ru-01

У січні цього року вперше розпочали бета-тестування соцмережі на основі мобільного додатку, промо-коди для доступу в який почали поширювати наприкінці травня. Додаток, який набрав популярності і тримається у ТОП-10 усіх плей маркетів можу бути небезпечним для вас і ваших дітей, а також привести до непоправних наслідків.

Nimses - це нова назва, яку часто згадують в соцмережах та блогах, вже майже 10 діб цей мобільний додаток набирає шаленої популярності у App Store та Google Play, а оглядачі називають його то найбільшим успіхом, то найбезґлуздішим сервісом для молоді.

Чи варто тернополянам його використовувати?

Відомо, що цей додаток не підлягає під жодні критерії безпеки. Там періодично зникає відображення аватарок, а користувачів за віком чи інтересами відфільтрувати неможливо. Пошук в додатку працює лише за ніком, а під найбільші сумніви ставить дивний випадок із верифікацією даних, коли в період користування додаток дозволив перейменувати особистий профіль у Na chasi, і таких користувачів там чимало. Крім того, людей заманюють міфом про так звану криптовалюту, тобто лайки «німи», які згодом розробники обіцяють перевести у справжні гроші.

Філософія існування додатку нагадує секту — тексти  про серотонін, цифрову самотність, обраність користувачів соцмережі, надлайки та нагадування великими літерами про те, який ти цінний та унікальний, може лише людина із проблемами у психіці. Слогани такого додатку теж не зовсім відповідають стандартам психічно здорових.

Факти, які відлякують:

- Смартфон та айфон в процесі використання додатка сильно гріється - і ні, не просто гріється: за 2-3 хвилини використання частина корпусу стає настільки розігрітою, неначе графічний чіп та GPS от-от мають пропалити корпус наскрізь. Причому спостерігається це і в WiFi-, і в 3G-мережах;

- Додаток хоче мати доступ до всього, що тільки дозволяють налаштування, і головне — до місця вашого перебування:

дозвіл на доступ до мікрофону — ніхто не знає, куди йдуть ці дані і де розташовано сервери Nimses;

дозвіл на доступ до камери та світлин — ніхто не знає, через які сервери проходять ці дані.

Головне, чого вимагає від вас Nimses — дозволити скрізь і завжди показувати фізичне перебування вашого телефону на карті поруч із іншими користувачами. Про безпеку, анонімність чи захист приватного життя від прихильників чи що найгірше – маньяків або ж психічно нездорових і годі мріяти.

Добре зважте усі «за» та «проти» перш, ніж встановити такий додаток і стежте за своїми чадами. Адже використання таких не перевірених програм, які ставлять під сумніви вашу особисту безпеку, можуть привести до небажаних наслідків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео