Тамара Коблик

За тиждень морква подешевшала майже на 30%

Відновлення збиральних робіт призвело до зниження цін на моркву в Україні

морква

Цього тижня в Україні в сегменті моркви спостерігається зниження відпускних цін. За словами учасників ринку, вкрай невисокі темпи збуту, а також сезонне збільшення постачання моркви з господарств стали основними причинами негативних цінових коригувань на ці коренеплоди.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Станом на 11 жовтня українські фермери намагалися продати моркву оптом по 12-16 грн/кг ($0,09-0,14/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Зараз виробники намагаються реалізовувати моркву не надто високої якості, яка не підлягає тривалому зберіганню, що також суттєво впливає на відпускні ціни в даному сегменті.

Зазначається, що покращення погодних умов дозволило фермерам відновити збиральні роботи. В результаті, пропозиція моркви на ринку продовжує зростати, а от якісні характеристики даних коренеплодів не завжди влаштовують покупців, що є ще одним фактором зниження відпускних цін у сегменті.

При цьому відпускні ціни на моркву в Україні на сьогодні все ж таки в середньому у 2,6 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року. За словами ключових гравців ринку, відпускні ціни в даному сегменті знижуватимуться до заморозків, після чого стабілізуються.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео