Ростислав Фук

Заблокували сім-картку: у жительки Тернопільщини шахраї викрали 50 тис. грн

До жінки зателефонував незнайомець, який назвався представником оператора зв’язку, та повідомив про проблеми в роботі мережі

IMG_3302

Від шахраїв потерпіла 45-річна жителька Тернопільського району. Аферисти виготовили дублікат сім-картки жінки та отримали доступ до її банківського додатка, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, спершу до неї зателефонував незнайомець, який назвався представником оператора зв’язку, та повідомив про проблеми в роботі мережі. Пізніше до жінки телефонували ще з різних номерів, а за деякий час її сім-картка перестала працювати.

Поліцейські встановили, що шахраї, заблокувавши номер телефону потерпілої, виготовили дублікат її сім-картки та викрали з її банківської картки 50 тисяч гривень.

Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Щоб убезпечити себе від аферистів, необхідно «прив’язати» фінансовий номер телефону до своїх паспортних даних або перейти на контракт з мобільним оператором. Відключити послугу віддаленої заміни сім-карти у свого мобільного оператора. У разі підозри шахрайських дій, одразу блокуйте банківську картку та телефонуйте на лінію «102», – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео