Тамара Коблик

Загинув майже рік тому: на Тернопільщині в останню дорогу провели Героя Івана Клименка (відео)

Герою навіки 33… Світла пам'ять

22 липня Микулинецька громада провела в останню путь Воїна-Захисника Клименка Івана, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Народився Іван 29 червня 1990 року в селі Налужжя, там закінчив школу. Разом з дружиною виховували доньку.

19 червня 2023 року Івана призвали до лав ЗСУ. Перебував у місцях, де велися запеклі бої. Живим він бачив пекло тут – на українській землі, - йдеться у повідомленні.

7 серпня 2023 року солдат Клименко Іван  відданий Військовій присязі на вірність Українському народу, мужньо виконувавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув біля населеного пункту Вільшана, Харківської області.

Йому навіки 33…

Віддати останню шану Захиснику сьогодні прийшли рідні, друзі, односельці, побратими, представники влади. У скорботі схилили голову і вшанували пам’ять Захисника хвилиною мовчання, і це мовчання говорило більше ніж слова - воно про мужність, про відвагу!

Через усе село пройшла скорботна хода, під національними прапорами у супроводі військового оркестру. Молитовне прощання відбулося на родинному подвір’ї, а згодом чин похорону продовжувався у місцевій церкві.

На честь Героя звучав Гімн України і трикратний стрілецький салют, який гучно пронизував небо.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Івана Клименка з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині поховали Героя Івана Гринчака .

Відео зі сторінки Микулинецької громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео