Ростислав Фук

Загинув ще пів року тому: жителі Тернопільщини попрощалися з 33-річним Героєм (фото)

Вічна пам'ять Герою

Із 33-річним захисником Юрієм Герасим'юком попрощалися у Вишнівецькій громаді 8 червня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Від 24 грудня 2023 року Герой вважався зниклим безвісти, але нещодавно його тіло було ідентифіковано.

Як повідомили у пресслужбі 35 окремої стрілецької бригади, в той день група військовослужбовців, до складу якої входив Юрій, здійснила відбиття чисельних атак ворога на наші бойові позиції на Харківщині. Запеклі бої тривали протягом дня, проте згодом зв'язок із позицією було втрачено, ворог зайшов до окопів. І тільки з плином часу вдалося встановити, що Юрій загинув і до останнього подиху зі зброєю у руках продовжував вести бій.

З квітня 2022 року Юрій добровільно вступив до лав Збройних Сил України для захисту Вітчизни від окупанта та виконував військовий обов’язок. Але дожити до Перемоги, на жаль, не судилося. В пам’яті друзів та побратимів назавжди залишиться життєрадісним, щирим та чуйним, добрим, завжди готовим прийти на допомогу, – йдеться в повідомленні.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Юрія Герасим'юка з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: У громаді на Тернопільщині оголошено Дні жалоби за загиблим Героєм Олександром Дорошем

Фото Вишнівецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео