Загинув, врятувавши життя побратима: у Тернополі прощатимуться з Героєм Олександром Осадком

Олександр загинув під час мінометного обстрілу у день народження свого батька. Світла пам’ять

До Тернополя привезли тіло загиблого Героя Олександра Осадка, який загинув 10 липня  під Краснопіллям на Донеччині. Панахида відбудеться сьогодні,  13 липня, о 17 год. в церкві св.Йосафата на вул. Лучаківського у Тернополі.  

Чин похорону - в четвер, 14 липня, о 10.00 в церкві св. Йосафата. Військове поховання о 12.00 на Микулинецькому кладовищі на Алеї героїв. Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці дружина Героя, тернопільська письменниця та ілюстраторка Ганна Осадко. 

Мені дуже важило, аби Саша загинув не даремно, - написала вона.

З розповідей побратимів, коли почався мінометний обстріл, в окоп, де був Олександр, прилетіло. Він був вгорі - накрив собою побратима, який, Слава Богу,  вижив.

Саша загинув у день народження свого тата Остапа, якого немає з нами уже 12 років. Кожну свою фотку з війни він підписував у родинному чаті - «Все буде Україна». Так, все буде Україна.  Бо наші Герої віддають найдорожче - своє життя, - розповіла Ганна Осадко.

Нагадаємо, ще одна сумна звіста прийшла на Тернопільщину 12 липня. На Донеччині загинули шестеро захисників з Тернополя і троє з Бережанщини. 13-14 липня у громадах оголосили жалобу. 

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам загиблих захисників з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Героям.

Фото з архіву Ганни Осадко

Вибір читачів за тиждень

Відео