Ростислав Фук

Захисник з Тернопільщини повернувся з полону до рідного села

Іван Палюх чекає на повернення своїх побратимів, які перебували разом з ним у полоні

Звільненого з російського полону військовослужбовця ЗСУ Івана Палюха, мешканця села Лошнів Теребовлянської громади, зустріли у рідному селі Лошнів Теребовлянської громади. Про це повідомила депутатка Тернопільської обласної ради Алла Стечишин.

Щиро дякую Богові за повернення додому нашого воїна Івана Палюха, мешканця села Лошнів. Ще такий молодий, а вже пройшов війну і полон… Мужній, розумний, сильний, впевнений у собі та в нашій Перемозі! «Усе буде добре!» – усміхається. Чекає на своїх друзів, побратимів із полону, офіцерів, які перебували разом із ним. Нехай береже Бог! Дякуємо мамі та усій сім’ї за такого сина! – написала вона.

Нагадаємо, під час чергового обміну полонених, який відбувся 14 грудня, з російського полону повернулося чотири військовослужбовці 105-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ з Тернопільщини

Загалом 14 грудня вдалося звільнити 64 українських військових та громадянина США. Також повернули тіла чотирьох загиблих. Про це повідомив керівник офісу президента України Андрій Єрмак. За його словами, 64 воїни ЗСУ, які воювали на Донецькому та Луганському напрямках зокрема брали участь в обороні міста Бахмут, їдуть додому. Це офіцери, рядові та сержанти. Вдалося також звільнити громадянина США, який допомагав нашим людям – Мурекезі Суеді.

Фото Алли Стечишин

Вибір читачів за тиждень

Відео