Тетяна Бакай

«Залишилися голі стіни»: у родини з Тернопільщини згорів дім, потрібна допомога (фото, відео) 

У будинку проживали сім’я з дворічним сином та батьками-пенсіонерами. Зараз родина практично залишилася без даху над головою та потребує підтримки небайдужих

Допомоги небайдужих просить родина з Тернопільщини, в якої згорів будинок. Пожежа сталася у ніч з 17 на 18 липня у селі Колодіївка Скалатської громади. Вогонь знищив дах, вікна, двері, усі меблі, техніку, особисті речі. Залишились лише голі стіни, розповіла Терену Софія Осаулко, яка проживала у цьому будинку з чоловіком, маленькою дитиною та чоловіковими батьками. 

За словами жінки, на час пожежі в помешканні були лише рідні чоловіка. Зараз родина залишилась практично без даху над головою. У літній час тимчасово проживають у будинках родичів та друзів. Проте взимку перебувати у них буде неможливо, адже там немає опалення. Відтак, сім’я просить небайдужих про фінансову допомогу на відбудову їхньої домівки. 

Пожежа трапилася вночі, відтак батьки не одразу почули, бо вже спали. Прокинулася мама чоловіка і побачила дивне світло в коридорі, вибігла і побачила вогонь. На той момент вже горів холодильник, який зайнявся через коротке замикання. Від нього вогонь перекинувся на стіни та стелю, які були обшиті вагонкою. Побачивши, що палає холодильник і вже горить стеля, батьки викликали пожежних та почали гасити пожежу самостійно. Але не змогли це зробити, бо вогонь швидко поширився, – розповідає Софія Осаулко. 

У будинку після пожежі повідлітала штукатурка. Меблі, вікна, двері обгоріли та не підлягають реставрації. 

Після пожежі приїжджав пожежний інспектор, оглянувши будинок, оцінив відновлення в суму 700 тисяч. І це приблизно, тобто основні роботи, не враховуючи техніки, – каже пані Софія. 

Меблі, вікна, двері обгоріли та не підлягають реставрації

Софія Осаулко розповідає, що помешкання хочуть відновити обов’язково, адже це будинок батьків, в якому вони жили багато років.

Зараз тимчасово ми з дитиною живемо в друзів, але це тільки на літо. А батьки теж тимчасово у родичів у старому будинку. Хочемо відновити дах, вікна, двері до холодів, і при можливості поштукатурити стіни, щоб зберегти те що є, – розповідає жінка. 

Зараз сім’я потребує фінансової допомоги усіх небайдужих. Софія Осаулко створила збір у Приватбанку https://www.privat24.ua/send/cpknj, тож усі охочі можуть допомогти родині.  Також перерахувати кошти можна за реквізитами:  4149499092249331 (Осаулко Софія Ярославівна). 

Нам можна допомогти фінансово і матеріально. Адже потрібна техніка: холодильники, мікрохвильовка, кухонні речі, постільне, рушники, штори, килим, дитячі речі, іграшки. Зараз важкий час для всіх, та ми надіємося на підтримку небайдужих людей. Допоможіть, хто скільки може, – каже Софія Осаулко. 

Фото надані Софією Осаулко

Вибір читачів за тиждень

Відео