Тамара Коблик

Залозецькі ковалі виготовляють бліндажні скоби на фронт (відео)

Нині є велика потреба у металі, тож волонтери просять краян підтримки

Мешканці Залозецької громади з перших днів великої війни допомагають ЗСУ. Один із напрямків волонтерської праці — виготовлення скоб для бліндажів.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповіла Наталя Василів.

Небайдужі збирають кошти, закуповують арматуру, а ковалі кують скоби. На фронт уже відправили тисячі бліндажних скоб. Залозецькі чоловіки приходять допомагати ковалям. Готові скоби пакують у ящики по сто штук і відправляють на передову. Нині є велика потреба у металі, тож волонтери просять краян підтримки.

Учасники вертепу церкви Пресвятої Трійці смт Залізці, друзі, знайомі, односельчани, мешканці Залозеччини щедро передали кошти для потреб ЗСУ. Надходження ми використали на закупівлю арматури для виробництва скоб для бліндажів, — розповіла волонтерка Наталя Василів. — Щиро дякуємо магазину «Вікант» та їх менеджеру зі збуту Ігореві Стельмаху за продаж арматури за оптимальною ціною та безкоштовну її порізку. Замовлення на скоби надходять із різних напрямків фронту, тому процес практично безперервний. Відсилаємо скоби «Новою поштою», майже завжди захисники оплачують доставку самостійно. Воїни покладаються на тих, хто в тилу, щоб допомогли з виготовленням. Дякую всім, хто допомагає наближати нашу перемогу, бо тільки разом ми — сила. Важливо не зупинятися допомагати нашим захисникам. Треба працювати на всіх фронтах. Нехай кожному Бог повертає сторицею за його жертву для рідної країни!

Так щодня кується наша Перемога у «Залозецькій кузні»! Так, це нелегко! Так, потім болять руки! Але вже от декілька місяців поспіль з дня в день до кузні приходять люди і роблять скоби. Бо є потреба. Бо інакше ніяк. Ми щиро вдячні тим чоловікам, які не лінуються, не ховаються, а приходять і наполегливо працюють задля Перемоги! - написав Олександр Пільгун. - Для виготовлення скоб потрібна арматура. Тому щиро дякуємо усім, хто допомагає ЗСУ в міру своїх можливостей і бажань.

Фото та відео зі сторінки Наталі Василів у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео