Ростислав Фук

Родинам загиблих Героїв з Тернопільщини вручили державні нагороди

Вічна слава Героям

Начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш вручив державні нагороди рідним загиблих військовослужбовців. Про це повідомили на сторінці Тернопільської ОВА.

Ми віддаємо шану нашим воїнам і захисникам, за їхню стійкість та захист країни. Щирі співчуття родинам загиблих Героїв. Їхній подвиг назавжди залишиться в нашій пам'яті, - сказав Володимир Труш.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили молодшого сержанта В’ячеслава Власенка, старшого солдата Романа Лебухорського та солдата Михайла Яцковського.

Також мамі Героя Віталія Скакуна, який загинув у перший день війни, підірвавши разом із собою міст в Генічеську, вручили почесну відзнаку – найвищу нагороду Тернопільської обласної військової адміністрації

Нагадаємо, Віталій Скакун був матросом, інженером окремого батальйону. Ворожа танкова колона активно просувалась вглиб України. Аби це зупинити, було прийнято рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту.  Виконати це завдання визвався Віталій. Це допомогло зупинити просування ворожої танкової колони. Віталій Скакун замінував Генічеський міст, але вчасно відійти звідти не встиг.

Віталію Скакуну присвоїли звання Героя України посмертно. Також на його честь у Празі назвали міст. У Мукачеві ім’ям Віталія назвали вулицю. А в польському місті Лешно, де він працював, йому дали звання почесного громадянина. Таке ж звання йому присвоїли в рідних Бережанах.

Нагадаємо, 16 лютого в Бережанах прийняли рішення щодо перейменування вулиці Лисенка на честь захисника Віталія Скакуна.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео