Тамара Коблик

Документ про дозволи від військкоматів для виїзду відправили на доопрацювання

Головнокомандувач ЗСУ закликав українців виконувати свій конституційний обов'язок із захисту України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сьогодні, 6 липня, повідомив, що Генеральний штаб скасує рішення про видачу дозволів для виїзду військовозобов'язаних та відправить його на доопрацювання.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що документ від початку стосувався лише внутрішньої роботи територіальних центрів комплектування і не створював жодних обмежень прав та свобод українців.

Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.
 
Як Головнокомандувач Збройних Сил і громадянин України закликаю українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави, - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, 5 липня значного резонансу отримала новина від Генштабу про те, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату. 
 
Ситуацію цього ж дня прокоментували на брифінгу Тернопільської військової адміністрації, де зазначили, що поки що відпрацьовують всі алгоритми. А поки що вимагати жодних дозволів у військовозобов'язаних на території області не будуть. 
 
Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео