Юля Вітюк

Заради майбутнього: щоб привабити туристів у Бишках зроблять дорогу 

«Наша дорога вся полетіла, був асфальт, а вже немає ніякого, а тільки ямки засипали воно нас нічого не спасає. Машина розбивається, хто того хоче, навіть з молодих додому приїхати, то раз на місяць і то не їдуть, тому що машина ламається», жаліється Ганна, жителька с. Ценів.

Така ситуація знайома мешканцям багатьох сіл, адже належним станом доріг похвалитися можуть одиниці. Тому представники команди Чайківського «За майбутнє», як добрі господарі, переконані, що саме з доріг потрібно почати доводити людям, що в українських сіл є майбутнє.

Ми перед собою ставимо завдання за певний період часу зробити максимально доріг, щоби найголовніше – повернути нашим людям віру в українське село, віру в те, що тут можна розвиватися, тут можна жити, отримувати хорошу освіту, добру медицину і найосновніше – якісне життя,– розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

unnamed
unnamed

Такий господарський підхід підтримує і Ігор Коваль, староста кількох сіл у Козівській громаді. Чоловік переконаний, що відремонтовані дороги допоможуть відкрити туристичний потенціал цієї місцевості.

– Прийшли нові люди, бачу, що є якась зацікавленість в тому, щоб зробити до віддалених сіл якусь перспективу, побачити, що тут щось змінюється, бо наразі те, що ми робимо – сільським господарством займаємось, а так промислових об’єктів в нас нема, мусимо виживати з того, що маємо на території даних сіл, – говорить Ігор Коваль, староста сіл Ценів, Бишки, Потік, Сеньків.

А мають те, чим може пишатися ціла країна, адже саме село Бишки свого часу було столицею воюючої України, центром визвольного руху. Сьогодні в пам’ять про ці історичні події, тут планують створити цілий музейний комплекс. Тому дорогу тут справді потрібно відремонтувати.

– У Тернопільській області ми маємо дуже багато історичних місць, якими ми пишаємося і для того, щоб їх пропагувати, для того, щоби на прикладі наших предків, героїв виховувати молоде, підростаюче покоління. Дуже важливо, щоб до такого історичного місця була прекрасна дорога, щоб ми могли зробити туристичні маршрути, щоб ми могли возити і показувати туристам з усього світу наші історичні місця, – розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

unnamed (3)
unnamed (3)

Цього року планують частково відремонтувати дороги у селі Ценів, Бишки і Потік.

– Ми зараз перебуваємо в селі Ценів. Тут, на моє глибоке переконання, на даному відрізку, якщо рахувати від Ценова до Конюх найбільше проживає мешканців нашої Козівської громади – говорить Володимир Гач, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

unnamed (1)
unnamed (1)

– Ця дорога в дуже жахливому стані, яка роками не ремонтувалася і зараз завдяки депутатам обласної ради разом з Чайківським Іваном Адамовичем і я, як голова громади,  ми побачили цю проблему і будуть виділятися кошти з обласного бюджету для того, щоб поремонтувати дороги в селі Ценів, також Потік і в Бишках до музею,  ділиться Сергій Добалюк, голова Козівської громади (команда Чайківського «За майбутнє»).

Загалом дороги у цих селах планують оновити поступово за три роки.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео