Орест Сарматський

Зарплата в аграріїв зросла на чверть (Агроновини)

0901 (Copy)

Середня заробітна плата працівника сільського господарства у період січень-грудень 2018 року становила 7,166 тис. грн, що на 24% вище від відповідного показника минулого року. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України, повідомляє Superagronom.com.

Зазначається, що середня зарплата по Україні в розрахунку на одного штатного працівника у період січень-грудень 2018 року становила 8,865 тис. грн (на 24,8% вище за показник минулого року).

Дані наведені без врахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

В Україні встановлено новий яблуневий рекорд

Станом на початок лютого 2019 року, аналітики оцінюють запаси десертного яблука в Україні в 280 тис. тонн, що на 42% більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Це абсолютний рекорд запасів яблука станом на цю дату за всю історію України.

Настільки стрімке зростання запасів яблука у порівнянні з 2018 року експерти пояснюють рекордним врожаєм і рекордними темпами введення в експлуатацію фруктосховищ в минулому році, що дозволило зберегти значно більший обсяг продукції до другої половини сезону, пише east-fruit.com.

0902 (Copy)
0902 (Copy)

Істотний вплив на збільшення запасів мали і низькі темпи реалізації яблука в першій половині сезону 2018/19 рр. у зв'язку з низьким рівнем цін і конкуренцією на ринку яблука.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео