Ростислав Фук

«Підозрюваний кілька днів бував біля її будинку»: що відомо про вбивство Ірини Фаріон (відео)

Слідство розглядає декілька версій вбивства громадсько-політичної діячки

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів оперативну нараду у Львові. Заслухав доповіді керівництва поліції щодо розкриття вбивства Ірини Фаріон. Про це повідомили у пресслужбі МВС України.

Нагадаємо, 19 липня о 19.30 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Однак через кілька годин, попри всі зусилля медиків, врятувати мовознавицю не вдалося

Ігор Клименко повідомив, що у слідства наявні дані про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон у визначений час.

Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємось до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали, — зазначив Клименко.

Ігор Клименко

Поліцейські спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів, щоб знайти стрільця. Також Міністр розповів, що на місці злочину знайшли гільзу. Після проведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості.

Паралельно використовуємо технічні можливості для ідентифікації нападника. Зібрали оперативну інформацію, яку наразі перевіряють — зарано виносити її назагал. Правоохоронці працюють. Мої співчуття родині та близьким Ірини Фаріон. Світла памʼять, — висловив співчуття Міністр внутрішніх справ.

Основні версії, які розглядають на цю хвилину: особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність пані Фаріон. Правоохоронці не виключають, що вбивство має замовний характер.

Фото, відео МВС

Вибір читачів за тиждень

Відео