Тамара Коблик

Зберігав на горищі: на Тернопільщині у чоловіка знайшли 2 мішки висушеного канабісу

Житель Тернопільського району пояснив, що вирощував та висушував коноплю для власного споживання

У мешканця Підгаєцької громади слідчі поліції вилучили нарковмісний «урожай» - 31 рослину коноплі та два мішки висушеного канабісу. Тепер фігуранту загрожує кримінальна відповідальність. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Співробітники Бережанського відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що 61-річний чоловік може вирощувати заборонені речовини. За місцем його проживання правоохоронці провели санкціонований обшук. Під час слідчих дій на присадибній ділянці було виявлено 31 кущ коноплі. Також у помешканні на горищі знайшли вже висушений канабіс.

Речові докази працівники поліції вилучили. Житель Тернопільського району пояснив, що вирощував та висушував коноплю для власного споживання.

Слідчі поліції здійснюють розслідування в рамках кримінальних проваджень відповідно до ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За результатами експертизи вирішуватиметься питання про повідомлення фігуранту про підозру.

Поліціянти нагадують: за вирощування від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель передбачена кримінальна відповідальність (покарання – штраф, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років). За посів понад 500 рослин маку або понад 50 конопель — встановлена кримінальна відповідальність за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Порушників очікуватиме покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео