Орест Сарматський

Зеленський закликав міжнародний бізнес інвестувати в земельний ринок України (Агроновини)

1701 (Copy)

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародний бізнес інвестувати в Україну та представив низку перспективних проектів. 

Про це повідомляє agropolit.com.

Зеленський презентував проєкт з іригації землі в південних регіонах країни, міжуніверситетський IT-кластер у Харкові, центр кіновиробництва в Києві, новий курорт на березі Чорного моря в абсолютно новому місті, гірськолижні курорти в Славському та Боржаві, розвиток острова Хортиця, масштабний парк розваг для гостей зі східної та центральної Європи.

Це далеко не повний перелік причин, через що ми запрошуємо інвестувати в Україну, додав президент.

1702 (Copy)
1702 (Copy)

Уряд виділить держпідтримку на кредитування покупки землі для дрібних агровиробників та фермерів

Паралельно із законом про обіг земель, готується законопроект про фінансові інструменти на покупку землі саме для дрібних агровиробників та фермерів. Про це в ексклюзивному інтерв'ю для agropolit.com повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

– Значна частина держпідтримки піде на кредитування покупки землі для дрібних агровиробників та фермерів, – зазначив Сольський на 16-й Щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES). – У нас є низка проектів куди я, під мої особисті гарантії, гарантії захисту, запрошую іноземний бізнес. Це енергетика, інфраструктура, прозорий обіг земель.  

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео