Божена Волинець

Земля для родича вартістю майже 1 млн грн: прокуратура Тернопільщини хоче скасувати рішення органу місцевого самоврядування

Виконувачка обов’язків голови однієї з сільських рад колишнього Монастириського району голосувала за надання земельних ділянок власному чоловіку.

Прокурори Бучацької окружної прокуратури подали до суду позовну заяву про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, державної реєстрації права власності і повернення 3 земельних ділянок площею 0,85 га вартістю майже 1 млн грн у власність громади.

Про це зазначають у дописі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, що виконувачка обов’язків голови однієї з сільських рад колишнього Монастириського району не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів та брала участь у розгляді й голосуванні сесії сільради за рішення про дозволи на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства і будівництва будинку своєму чоловікові.

- Постановою Монастириського районного суду підтверджено вину останньої у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Суд відкрив провадження у справі, - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео