Ростислав Фук

Житель Тернопільщини намагався продати гранату за 2500 грн

Наразі правоохоронці встановлюють походження зброї

Факти незаконного обігу зброї задокументували теребовлянські та кременецькі правоохоронці, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У Теребовлі поліцейські затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу місцевого жителя, який намагався продати бойову гранату із запалом до неї за 2500 гривень. Речовий доказ вилучили та направили на експертизу. Наразі правоохоронці встановлюють походження зброї.

Ще один факт незаконного зберігання боєприпасів зареєстрували на Кременеччині. Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що житель одного з сіл Шумської громади переховує вдома заборонені речовини. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські вилучили корпус гранати «Ф-1» та запал до неї.

Відомості за обома фактами внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео