Ростислав Фук

Житель Тернопільщини створив ферму з буйволами (фото)

Чоловік каже, що на Тернопільщині він єдиний, хто взявся за таку справу

49-річний чортків’янин Олег Сович займався розведенням папуг, фазанів, павичів, декоративних качок, горлиць, амадинів і цуценят. А тепер мріє створити ферму із буйволами. Історію чоловіка розповіли на сторінці Чортківської міської ради.

Поки що на фермі Олега Совича є два буйволи – чорний азіатський водяний та угорський сірий. Це дороговартісні та цінні породи. Чоловік каже, що на Тернопільщині він єдиний, хто взявся за таку справу. Чорних азіатських водяних буйволів в Україні всього є близько двох сотень, і один із них – у Чортківській громаді.

Протягом життя чоловік працював кухарем, зварювальником, обвалювальником м’яса, водієм, оператором котельні, але водночас весь час займався тваринництвом. Пан Олег каже, що, напевно, на світі більше немає людини, яка так любить тварин, як він. І переконаний – такою сферою повинен займатись лише той, хто по-справжньому любить це, а не лише бажає отримати прибуток. У дитинстві, зізнається, поки всі мріяли про іграшки та інші захоплення,  він хотів корови. І хоч ветеринарної освіти не має, знає про тварин усе і навіть більше.

Їздив у Закарпатську та Івано-Франківську області на буйволині ферми. Знайомився, розпитувався, навчався. Коли привіз на свою ферму першого буйвола – він був доволі кволим, мав авітаміноз. Я проколов його вітамінами, експериментую із кормами, зараз він виглядає зовсім іншим! Я знаю, що треба тварині, – каже пан Олег.

За словами чоловіка, буйволи – це не лише цінне молоко, з якого виготовляють моцарелу, та мармурове м'ясо, а й цікавий екзотичний туристичний об’єкт у майбутньому:

Мрію також із молока буйволиці робити моцарелу. А що, чому італійські монахи варили моцарелу, а ми у Чорткові не зможемо?

 

За словами чоловіка, буйволи – це не лише цінне молоко, з якого виготовляють моцарелу, та мармурове м'ясо

Фото Чортківської міської ради

 

Вибір читачів за тиждень

Відео